BÉKÉSCSABA

BÉKÉSCSABA

2009. május 4., hétfő

ELSŐ BEJEGYZÉSEM!


Üdvözlöm a BMK internetes tanfolyamának résztvevőit, mint most induló blogom lehetséges
(és valószínűleg kizárólagos :-)) látogatóit!
Nem vagyok a műfaj nagy rajongója, de talán majd jobban szeretem írni mint olvasni.
Még gondolkozom mit oszthatnék meg az "emberiséggel".
Addig is viszonzásul a látogatásotokért írok Nektek egy egyszerű kis receptet. Kipróbáltam. Finom!

Francia almatorta

Hozzávalók:
7,5 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 2 evőkanál vaníliás cukor, csipet só, 4 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 75 dkg savanykás alma,
1,5 dl tejföl, 1 evőkanál porcukor.

Elkészítés:
A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután apránként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve tésztává gyúrjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztát kivajazott formába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve még 25 percig sütjük. A már kihűlt tortát porcukorral meghintjük
.




Gyertek máskor is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése